Ukrajna sem cáfolni, sem megerősíteni nem akarja, hogy ők támadták-e meg az orosz olajtározót

2022. április 1. – 17:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva
A kigyulladt olajtároló Belgorodnál, 2022. április 1-jén – Fotó: Belpressa/Reuters
A kigyulladt olajtároló Belgorodnál, 2022. április 1-jén – Fotó: Belpressa/Reuters

Péntek hajnalban két helikopter megtámadta az orosz-ukrán határ közelében fekvő, oroszországi Belgorodban található olajtárolót. A támadás után nagy tűz keletkezett a tárolóban. Oroszország Ukrajnát tette felelőssé a támadásért. A CNN geolokációs adatok alapján megerősítette, hogy a támadásról készült videofelvételek hitelesek, ahogy a két helikopter támadása is, azt viszont nem tudták bizonyítani, hogy ukrán helikopterekről volt-e szó. Péntek délután az ukrán védelmi minisztérium szóvivője, Olekszandr Moztuzjanyik sajtótájékoztatót tartott, de ezen sem mondott semmi biztosabbat a hajnali támadásról.

„Szeretném hangsúlyozni, hogy Ukrajna az orosz agresszió ellen védekező műveleteket hajt végre Ukrajna területén. Ez nem jelenti azt, hogy Ukrajnát kell felelőssé tenni minden, az Orosz Föderáció területén történt tévedésért, eseményért, katasztrófáért. Nem ez az első alkalom, hogy ilyen gyanúsítgatásokat tapasztalunk. Ezért nem fogom cáfolni, sem megerősíteni ezt az információt” – mondta a szóvivő.

Az olajtárolót egyébként egész nap próbálták eloltani az orosz tűzoltók, magyar idő szerint délután fél hatkor még mindig lángolt.

(CNN)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!