Terápiás mesekönyveket készítettek az Ukrajnából érkező gyerekeknek

2022. március 31. – 14:19

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Otthon is kinyomtatható, fekete-fehér színezőként is funkcionáló terápiás mesekönyveket készített az az Ukrajnából menekülni kényszerülő gyerekeknek Alicja Safarzyńska-Płatos. A tizenegynéhány oldalas könyvecskéket a gyerekeket elszállásolóknak is ajánlják segítségül.

Az innen letölthető színezők a magyar mellett oroszul, ukránul, csehül, lengyelül, németül, románul, franciául és angolul is elérhetőek, de még több nyelvre le fogják fordítani őket.

Magyarul a A hősök is sírnak és a Találkozás a hőssel című mese érhető el. Néhány példa, hogy meséli el Egérke anyukája, miért nem megy velük az apuka:

– Miért nem jön velünk apa? – aggódott az Egérke.
– Apa egy hős – mondta a Mama. – Meg kell védenie az erdőnket, hogy legyen majd hová visszatérnünk. Ő erős és bölcs, gondolatban mindvégig velünk lesz.
– De azt akarom, hogy jöjjön velünk! Sírt az Egérke.
– Én is, de vannak dolgok, amelyekért érdemes küzdeni. Még akkor is, ha emiatt le kell mondani a szép dolgokról. Ezt hívják bátorságnak – amikor olyasmit teszel, amitől félsz és egyáltalán nem akarsz. A hősök nagyon bátrak, mert a félelmük ellenére cselekszenek.

Illetve még egy idézet, az egereket befogadó cickányoktól:

– Amikor mindennek vége lesz, segítünk újjáépíteni az Erdőt. – mondta a kis Cickány. – Sok magunk van, melyekből gyönyörű fák fognak nőni. Megint hintázni fognak a szélben, a madarak pedig fészket építenek belőlük.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!