Katar felülvizsgálja az oroszországi befektetéseit

2022. március 27. – 19:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Katar felülvizsgálja az oroszországi befektetéseit, és egyelőre nem is invesztál több pénzt orosz üzletekbe, amíg nem stabilizálódik a helyzet – mondta el Katar külügyminisztere, Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani sejk a CNN-nek.

A Qatar Investment Authority (QIA) jelentős befektetésekkel rendelkezik a Rosznyefty orosz olajipari óriáscégben.

„Jelenleg a jelenlegi helyzetben nem gondolkodunk új beruházásokon. Európában se, amíg nem tisztázzuk a helyzet stabilitását – mondta Al-Thani a CNN-nek. Európával kapcsolatban csak azokon a területeken nem mennek bele az üzletkötésekbe, ahol az a benyomásuk, hogy politikai kockázata lehet egy befektetésnek.

Míg Katar minden szuverén ország elleni agresszió vagy hatalomhasználat ellen tiltakozik, ugyanakkor nyíltan kommunikálnak mindkét féllel és felajánlották már a segítségüket a helyzet rendezésében. A katari emír nemrégiben Moszkvában találkozott Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel.

Katar gyakran játszott közvetítő szerepet egyes konfliktusok enyhítésében és az ellenfelek asztalhoz hozatalában, például a tálibok és az Egyesült Államok, valamint a Nyugat és Irán között.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!