Ukrán hadsereg: Az oroszok azért nem tudják összeszedni magukat, mert drogosokat toboroznak

2022. március 26. – 06:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az ukrán hadsereg napi beszámolója szerint az oroszok továbbra is próbálják rendezni soraikat, hogy folytathassák az offenzívát, de nem kimondottan sikeresek. Azt írják, hogy azért nem tudják összeszedni magukat, mert nincs elég szakképzet emberük, ezért az oroszok drogosokat és alkoholistákat toboroznak.

Megjegyzik, hogy az oroszok minden keleti, délkeleti egységet bevetnek, hogy meg kordában tudják tartani az elfoglalt régiók lakosságát. Azt írják, hogy Kijevben szabotázzsal akarják destabilizálni az államigazgatást.

Úgy látják, hogy a 2022-es orosz toborzási időszak, ami április elsején indul nehézkes lesz, mert most is sok újoncot vetettek be, és emiatt kevesebben akarnak majd csatlakozni.

„Emellett a felszerelés, amit raktárakból és fegyvertárakból kapnak az orosz egységek, hogy visszaszerezzék az ütőképességüket rossz technikai állapotban van, mert óvatlanul kezelték és sokáig tárolták”

– írják.

Az ukrán hadseregről is beszámolnak, leginkább azt, hogy hatékonyan zajlik a védelem. Donyecknél elvileg 8 tankot, 17 egységnyi páncélozott járművet és 11 járművet pusztítottak el az ukrán katonák. Az ellenfél veszteségeit 170-re tippelik, valamint azt írják, hogy három repülőt és három UAV-t is lelőttek. A légierő elvileg 3 repülőt, 3 UAV-t, egy helikoptert és 5 rakétát lőtt ki pénteken.

Fontos kihangsúlyozni, hogy ahogy az oroszok sem teljesen őszinték, amikor a veszteségeikről számolnak be, úgy az ukrán jelentéseket is érdemes fenntartásokkal kezelni.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!