Klicsko: A legrosszabb esetben meghalunk, de soha nem adjuk meg magunkat

2022. március 22. – 22:06

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Vitalij Klicsko kedden online vett részt az Európa Tanács Helyi és Regionális Önkormányzatok Kongresszusának ülésén. Kijev polgármestere az MTI szert arról beszélt itt, hogy az ukrán város minden szegletét megerősítették, nem fognak leborulni Oroszország előtt, hanem az utolsókig küzdenek majd, hogy megvédjék Kijevet. Úgy fogalmazott:

„A legrosszabb esetben meghalunk, de soha nem adjuk meg magunkat.”

Az EU tagállamaitól pedig gazdasági, politikai és katonai támogatást is kért a hazájának, mondván, hogy „fegyverekre van szükségünk, a földgolyó egyik legerősebb hadseregével harcolunk.”

A tanácskozáshoz szintén videóhíváson keresztül csatlakozott Olekszij Csernisov. Az ukrán területfejlesztési miniszter arra kérte az Oroszországban működő európai cégeket, hogy hagyjanak fel tevékenységükkel az országban. „Azok a cégek, melyek még ma is Oroszországban működnek, és amelyek megtöltik az államkasszát, támogatják ezt a barbárságot” – fogalmazott Csernisov, és hozzátette: valahányszor egy pénzérme az orosz államkasszát gyarapítja, az bombákat jelent, amelyekkel ukrán civileket ölnek meg.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!