Az ukrajnai „aktuális események”-re hivatkozva távolították el Karl Marx nevét a Floridai Egyetem egyik terméről

2022. március 22. – 23:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A nemrég még „Karl Marx Group Study Room 229”-nek nevezett terem az egyetem egyik könyvtárában található tanulószoba, ahol 2-12 fős csoportok férnek el egyszerre. Az eredeti, 2014-ben kihelyezett felirat Marxra „filozófusként, radikális közgazdászként és forradalmi kritikusként” hivatkozott.

A kampuszon egyébként számos történelmi személyről (például Martin Luther Kingről, Jane Austenről, Albert Camusről vagy Michel Foucault-ról) elnevezett tanterem található, de az egyetemisták egy részét zavarni kezdte az, hogy Marx neve is szerepel egy termen, ezért március 7-én eltávolították az ő névtábláját.

Később az egyetem szóvivője a Newsweek szerint közölte, hogy „az Ukrajnában és a világ más részein zajló aktuális eseményekre való tekintettel” az egyetem úgy döntött, hogy „helyénvaló eltávolítani Karl Marx nevét” a tanulószobáról.

Azt, hogy a német származású Marxnak pontosan mi köze ahhoz, hogy Putyin 2022 februárjában megtámadta Ukrajnát, hogy a háborút miért „aktuális eseményeknek” nevezik, illetve hogy pontosan mi egyéb zajlik még a világ más részein, aminek ehhez az ügyhöz köze lehet, sajnos nem tisztázta a Floridai Egyetem.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!