Megérkeztek az első menekültek a BOK csarnokba

2022. március 21. – 08:34

Másolás

Vágólapra másolva

Nyolc óra előtt néhány perccel megérkeztek az első ukrajnai menekültek, akiket már a BOK Sportcsarnokban berendezett központi tranzitváróban helyeznek majd el. A rendszer úgy néz ki, hogy a menekülteket Kőbánya felső vasútállomáson leszállítják a vonatról, és onnan buszokkal szállítják őket tovább a csarnokhoz. Ennek voltunk szemtanúi hétfő reggel. Körülbelül 50-en szálltak le a Bécsbe tartó vonatról, nagyrészt nők, nagy csomagokkal. Egyből kisebb káosz alakult ki, ugyanis nem volt tiszta, hogy annak is le kell-e szállnia, akinek van Bécsig szóló jegye. A helyzetet nehezítette, hogy nem volt tolmács a helyszínen, így a rendőrök jobb híján minket kértek meg, hogy fordítsunk, és magyarázzuk el a helyzetet az angolul valamicskét beszélő menekülteknek.

„Bus to go humanitarian center! No Ukrainian language” – mutogatott a parkoló felé az az egy szem vasutas, aki a menekültekkel foglalkozott.

Rövid telefonálgatás után arra jutottak a rendőrök, hogy aki Bécsbe tart, az maradhat a vonaton. Így aztán az emberek fele visszaszállt a vonatra, és csak 10–15 embert vittek a csarnokhoz.

Fotó: Bődey János / Telex Fotó: Bődey János / Telex
Fotó: Bődey János / Telex Fotó: Bődey János / Telex
Fotó: Bődey János / Telex



Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!