Átverős reklámok futnak a Facebookon Ausztráliában, beperli a céget a versenyhatóság

2022. március 18. – 12:27

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint 160 ezer forintnak megfelelő ausztrál dollárt bukott egy Facebook-felhasználó Ausztráliában, miután bedőlt egy hírességekkel reklámozott, kriptovaluta-vételre buzdító Facebook-hirdetésnek. Az átverős reklámok miatt beperli az ausztrál versenyhatóság a Facebook anyavállalatát, a Metát – írja a Sky News.

Az átverésekhez használt celebek fotóit a hírességek tudta és beleegyezése nélkül használták fel. „A felhasználókat ezután arra buzdították, hogy lépjenek be, majd kapcsolatba léptek velük a csalók, akik ismételt telefonhívásokkal nyomasztották őket, hogy fektessék be a pénzüket” – írta a versenyhatóság.

Rod Sims, a versenyfelügyelet vezetője szerint álláspontuk az, hogy egyértelműen a Meta felelős ezekért a reklámokért, mivel azok az ő oldalukon futnak. A Meta szóvivője azt mondta, nem akarnak az oldalukon átverős, lehúzós videókat látni, mivel azok megsértik a szabályzatukat, „és nem jók a közösségünknek”, és igyekeznek kiszűrni és blokkolni ezeket. A versenyhatósági eljárásban együttműködően részt vesznek, és ők maguk is kivizsgálják az ügyet.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!