Letartóztatták az alvó hajléktalanokra vadászó maszkos fegyverest Amerikában

2022. március 16. – 08:46

Másolás

Vágólapra másolva

A washingtoni rendőrség gyilkosság és testi sértés vádjával kedden letartóztatott egy férfit, akit a hajléktalanok elleni fegyveres támadássorozattal gyanúsítanak, írja a BBC. A 30 éves Gerald Brevard III a gyanú szerint kilenc nap alatt ötször támadt hajléktalanokra New Yorkban és Washingtonban, elfogása után vádat is emeltek ellene.

A férfi kilenc áldozata közül ketten meghaltak, egyikük sátrát felgyújtották, miután leszúrták és lelőtték. A támadásokat rögzítő térfigyelő-felvételek egyértelműsítették, hogy szándékos gyilkosságról van szó, azért oltotta ki a gyilkos az áldozat életét, mert az illető hajléktalan volt. A rendőrség nyomravezetői díjat tűzött ki, amit aztán 70 ezer dollárra emeltek.

Brevard családja elmondása szerint maga is hajléktalan. Büntetett előéletű, jelenleg 12 hónapos próbaidejét tölti, miután bűnösnek vallotta magát testi sértés vádjában, amiért 2020. decemberében megtámadott egy nőt a virginiai Fairfax megyében. Februárban elfogatóparancsot adtak ki ellene, mert nem tett eleget a próbaidőre bocsátás feltételeinek. Marylandben pedig 33 rendbeli hitelkártya-lopás miatt is körözték, írja a New York Post. Részletek a fairfaxi rendőrség oldalán.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!