Szijjártó: A ma hajnali támadás megmutatta, milyen komoly kockázatot jelentene engedni a fegyverszállítást

2022. március 13. – 12:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter Facebookon jelentkezett be a hajnali, Lviv melletti rakétatámadás után.

A miniszter azt mondta, hogy az orosz harci cselekmények világosan megmutatják, hogy ezek a fegyverszállítmányok Magyarországra és Ukrajna magyarok lakta Kárpátalja megyéjére is milyen komoly kockázatot jelentenének. Magyarország korábban éppen ilyenfajta kockázatok miatt tagadta meg, hogy az országon keresztül fegyverek szállítását engedélyezze Ukrajnába.

A katonai szakértők szerint a hajnalihoz hasonló támadásoknak az egyik demonstrációs célja az lehet, hogy az oroszok meg akarják semmisíteni azokat a fegyverszállítmányokat, amelyeket nyugati irányból kap Ukrajna. Arról egyelőre nincsenek hírek, hogy a reggel megtámadott gyakorlóközpontban lettek-e volna nyugati fegyverek. Az viszont biztos, hogy olyan létesítményről van szó, ahol dolgoztak külföldi katonák, valamint többször is adott már helyszínt NATO-gyakorlatnak.

Szijjártó azt is elmondta, hogy a magyar nagykövetség továbbra is Lvivben marad annak érdekében, hogy segítséget tudjon nyújtani a bajba kerülő magyaroknak, illetve a magas szintű párbeszéd lehetősége érdekében.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!