Putyin megpuccsolására szólít fel az Anonymous a legújabb, oroszoknak eljuttatott videójában

2022. március 13. – 09:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Anonymous közzétett egy videót, amit kifejezetten azzal a céllal készítettek, hogy minél több oroszhoz juttassák el. Éppen ezért nagyon nehezen is érthető rajta a kevert nyelvű beszéd, hogy könnyebben átcsússzon az orosz cenzorokon.

A Guardianen megjelent fordítás szerint viszont nagyjából arról szól a bő kétperces felvétel, hogy az oroszok nyissák ki a szemüket, és lázadjanak fel Putyin ellen.

„A propaganda vasfüggönye mögé vagytok zárva, a kormányotoknak az a célja, hogy kizárjon titeket a nemzetközi párbeszédből attól tartva, hogy mik derülnek ki számotokra is. Vlagyimir Putyin rezsimje háborús bűnöket követett el Ukrajna megtámadásával, ami számtalan halálhoz és hatalmas menekültválsághoz vezetett.

Szörnyű helyzetbe kerültetek, de az egyetlen lehetőségetek, ha el akarjátok kerülni a gazdasági összeomlást és a harmadik világháborút az, ha ellenálltok a háborúnak és Vlagyimir Putyin rendszerének. Putyin feláldozta az orosz népet. Ezen a ponton a legbékésebb módja a konfliktus elrendezésének az, ha az orosz nép fellázad Putyin ellen, és elmozdítja a hatalomból” – üzeni az Anonymous aktivista-hekkercsoport videója, amiről egyelőre nem tudni, hogy effektíve oroszokhoz mennyihez jutott el, de Twitteren pár óra alatt közel százezer megtekintést szedett össze.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!