A Romániába érkezett amerikai katonákról is tárgyal Bukarestben az USA alelnöke

2022. március 11. – 15:21

frissítve

Vig Emese
Vig Emese
Transtelex

Másolás

Vágólapra másolva

Megérkezett Bukarestbe Kamala Harris, az Egyesült Államok alelnöke péntek délután. Harrist Bogdan Aurescu román külügyminiszter fogadta a Henri Coandă nemzetközi repülőtéren. Az amerikai alelnök Klaus Iohannis államelnökkel folytat megbeszélés, amelyen Nicolae Ciucă kormányfő is részt vesz. A tárgyalás végén, romániai idő szerint 15:30-tól Kamala Harris és Klaus Iohannis közös sajtótájékoztatót tart.

Csütörtökön, az Európai Tanács informális versailles-i ülése előtt Klaus Johannis azt mondta, hogy az amerikai alelnökkel a NATO keleti szárnyáról, a Románia által befogadandó NATO-harccsoportról és az országba érkezett amerikai katonákról fognak tárgyalni.

Kamala Harris csütörtökön Varsóban tárgyalt, ahol többek közt bejelentette, megérkezett Lengyelországba az a két amerikai Patriot-rakétaüteg, amelynek továbbítását előző nap hagyta jóvá az amerikai védelmi tárca, a Pentagon. Harris megerősítette: az ukrajnai háború kitörése óta 5 ezer katonával bővítették a Lengyelországban állomásozó katonai kontingenst.

Forrás: Románia elnöki hivatala
Forrás: Románia elnöki hivatala

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!