Zajlanak az evakuálások, így állnak most a menekítések

2022. március 8. – 14:15

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Több humanitárius folyosót is megnyitott kedden Moszkva, hogy a civilek elmenekülhessenek a harcok elől, és habár nem mindegyik akció zajlik problémamentesen, már vannak menekülők, akik megérkeztek a célhelyszínekre. Ez igaz például a Szumiból buszokkal és autókkal menekített civilekre, akik megérkeztek Poltavába – ezt a helyi adminisztráció közölte.

Mariupolról ezzel szemben nem sokat tudni: korábban arról érkeztek hírek, hogy harminc buszt és nyolc teherautót küldtek az áram-, víz- és hőellátás nélkül maradt városba az ott maradt civilek kimentésére és adományok kézbesítésére, csakhogy az ukrán védelmi minisztérium és az ukrán külügyminisztérium szerint az orosz erők tüzet nyitottak a humanitárius folyosón. A buszok Zaporizzsjába vinnék a civileket, de egyelőre nincs hír arról, sikerrel jártak-e.

A Kijev határában fekvő Bucsából is megpróbálták evakuálni a civileket, de a kijevi regionális állami közigazgatás vezetője, Olekszij Kuleba szerint a orosz fél szabotálja az akciót. Irpinyből ugyanakkor többen is el tudtak menni a megelőző 24 órában. (BBC)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!