Az Amnesty International Harkivot érő támadásokról számolt be, melyekben legalább kilenc civil halt meg

2022. március 3. – 14:35

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A kelet-ukrajnai Harkiv városát ért támadások következményeiről írt az Amnesty International, olvasható a Guardian cikkében. A várost ért bombázások alatt legalább kilencen meghaltak, gyerekek is vannak az áldozatok között. Az emberi jogokkal foglalkozó nemzetközi szervezet jelentései szerint a támadások akkor történtek, amikor Belaruszban tárgyaltak az orosz és ukrán delegáltak.

Február 28-án 12.30-kor a város északi részére orosz gyártmányú 300 mm-es Smerch rakétákat és 9N235-ös kazettás bombákat dobtak le, a támadásban három felnőtt és egy gyerek vesztette életét, akik ivóvizet gyűjtöttek. A támadásnak 16 sebesültje volt. Ugyanazon a napon érte a városközpontot is egy orosz támadás, amiben egy nő elvesztette az egyik lábát, később belehalt a sérüléseibe.

Az Amnesty Nemzetközi Szervezet arról is posztolt, hogy szerintük nem kétséges, Oroszország indította a február 28-i támadásokat, mivel a 9N235-ös bombákat és a 300 mm-es Smerch rakétákat nem adtak el Ukrajnának 2019 óta.

Harkiv városa még mindig orosz támadás alatt áll, az elmúlt 24 órában 34 újabb civil áldozatról számoltak be az ukrán hatóságok.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!