Koalákat adtak bérbe óránként több ezer dollárért, kiakadtak az ausztrál állatvédők

2022. március 1. – 13:06

Koalákat adtak bérbe óránként több ezer dollárért, kiakadtak az ausztrál állatvédők
Egy ausztrál koala, aki kisebb sérülésekkel túlélte a hatalmas bozóttüzeket 2020 januárjában. Fotó: Subel Bhandari / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Az Australian Reptile Park január óta áll a vadvédő szervezetek kereszttüzében, amiért óránként több ezer dollárért ad bérbe koalákat különböző eseményekre, szállodáknak és családoknak – írja az MTI.

Januárban a koala három ausztrál államban, köztük Új-Dél-Walesben is veszélyeztetett státuszt kapott, mivel az őshonos állatok száma vészesen csökken az élőhelyük zsugorodása és a katasztrofális bozóttüzek miatt.

Január 4-én a hüllőpark oldalán jelent meg egy Koalas to Your Room (Koalák a szobádba) nevű oldal hirdetése a koalabérlési lehetőségről, óránként 2000 dollárért, azaz 670 ezer forintért lehetett igénybe venni a szolgáltatást. Az oldal azt írta, hogy a gondozók a kifizetett összegért cserébe elviszik a koalát vagy egy másik őshonos ausztrál állatot, hogy a bérlő a hotelszobája vagy az otthona kényelmében találkozhasson az állatokkal.

Kedden az állam költségvetési ülésén egy zöldpárti képviselő felelősségre vonta a James Griffin környezetvédelmi minisztert, hogy milyen intézkedéseket tett a koalabérlések felszámolásáért. A miniszter azt válaszolta, hogy felvették a kapcsolatot a parkkal, amely nem nyújt többé ilyen szolgáltatást.

Új-Dél-Wales kormánya megfontolja, szükséges-e törvénymódosítás a koalabérlés betiltására. Az állam egy korábbi vizsgálata megállapította, hogy gyors beavatkozás nélkül 2050-re kihalhatnak a koalák Új-Dél-Walesben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!