24 órás metrósztrájk Londonban, tömött sorokban állnak az emberek a taxiállomásokon és buszmegállókban

2022. március 1. – 12:17

24 órás metrósztrájk Londonban, tömött sorokban állnak az emberek a taxiállomásokon és buszmegállókban
Emberek sorban állnak a londoni Liverpool Street pályaudvar előtti taxiállomáson 2022. március 1-jén. Fotó: Tolga Akmen / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A brit Vasúti, Tengerészeti és Közlekedési Dolgozók Országos Szakszervezete 24 órás sztrájkot hirdetett keddre és csütörtökre is, jelenleg csak limitált szakaszokon járnak a metrók Londonban.

Kedden tízezer londoni munkás tagadta meg a munkát, Andy Lord, a londoni közlekedés operatív igazgatója szerint teljesen értelmetlen okok miatt. Lord azt is mondta, hogy a sztrájk miatt valószínűleg szerdán és pénteken sem lesz egyszerű eljutni a város egyik pontjából a másikba, írja a BBC.

A sztrájkok miatt a központi és külvárosi vonalak is csak limitált számban működnek, az északi Great Northern vonalán öt állomást is bezártak. Feltorlódott az autós forgalom az utakon, az emberek tömött sorokban várakoztak, hogy taxiba vagy buszra szállhassanak. Az embereket arra kérik, hogy ha tehetik inkább ne induljanak útnak, és otthonról dolgozzanak. Andy Lord bejelentette, hogy plusz buszokkal próbálják megoldani a kialakult helyzetet a városban. A sztrájkok a munkahely beszüntetések és a szakszervezeti tagok nyugdíjazás körül kialakult viták miatt alakultak ki.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!