Karácsony: A Fővárosi Önkormányzat munkatársai kint vannak a pályaudvarokon és segítenek a menekülteknek, kétezer embert tudnak elhelyezni

2022. február 26. – 11:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere a Facebook-oldalán azt írja, hogy a Fővárosi Önkormányzat készen áll arra, hogy a rendelkezésére álló eszközeivel segítse az Ukrajna orosz lerohanása miatt a fővárosba érkező menekültek ellátását.

„A főváros szinte azonnal kétezer menekülő embert szállással és étkezéssel tud ellátni. A budapesti pályaudvarokon már többen kértek segítséget az oda irányított munkatársainktól, az ő elhelyezésük és ellátásuk folyamatban van”.

A háború elől menekülő emberek ellátására való felkészülés kedd óta intenzív fokozatba kapcsolt, erről tájékoztatta a belügyminisztert, felvették a kapcsolatot a kerületi önkormányzatokkal és civil szervezetekkel is. A Fővárosi Önkormányzat felkészült arra is, hogy koordinálja a humanitárius segítségnyújtás különböző formáit, budapesti polgárok részéről az elmúlt napokban is sok felajánlás érkezett.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!