Rendőrségi akció indult a barna medve, Hank, a 200 kilós tank ellen

2022. február 22. – 14:36

Másolás

Vágólapra másolva

Egy több mint 200 kilogrammos barna medve befogására indítottak különleges akciót a kaliforniai hatóságok, írja az MTI a Guardian nyomán.

„Hank, a tank” gyorsan felismerhető kivételesen hatalmas mérete, sötét bundája és világosabb pofaszőrzete alapján. Habár egy barna medve átlagos testsúlya az Egyesült Államok nyugati részén 45-től 135 kilogrammig terjed, Hank erős medvetúlsúlyban szenved a maga 200 kilójával.

Hank július óta legalább 28 házba tört be a Tahoe Keys vízparti területén. A „rendkívül ételorientált” ragadozó több mint harminc esetben jelentős anyagi károkat is okozott. A helyi lakosok legalább 102 rendőrségi bejelentést tettek Hank miatt.

A kaliforniai hatóság szóvivője, Peter Tira szerint a medve nincs megdermedve, ha embert lát, a félelemérzet hiánya pedig különösen veszélyessé teszi. A kaliforniai Bear League vadmentő szolgálat vezetője, Ann Bryant megjegyezte, nem tudni, Hank hogyan kapott rá az emberi táplálékra, de „erdei bogyókon és lárvákon nem hízott volna ekkorára”.

Betörései során Hank házakba is bejutott, pénteken például úgy, hogy betört egy kisablakot, és bepréselte magát rajta. Mivel eddig nem sikerült befogniuk, a hatóságok azt közölték, lehet, hogy el kell altatniuk a medvét, de ez lenne „az utolsó eshetőség”. Korábban be kellett szedniük egy medvecsapdát, amelyet valaki Bear Killer (medvegyilkos) felirattal látott el. „Csak leül, és eszik. Nem támad. Nem morog. Nem néz csúnyán. Miért kellene ennek nagy mackónak meghalnia?” – mondta Bryant.

Hank, a tank megjelenéséről már hétvégén is írtunk itt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!