Hazai fejvadászok segítségével Dublinban fogták el Magyarország egyik legkeresettebb bűnözőjét

2022. február 22. – 06:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A rendőrség TOP50 legkeresettebb bűnözője között volt az a magyar férfi, akit élettársával együtt múlt pénteken fogtak el Írország fővárosában – írja a police.hu. A páros unokázós csalással foglalkozott.

A 36 éves K. Györgyöt és a 36 éves Cs. Ildikót azután találták meg Dublinban, hogy a Budai Központi Kerületi Bíróság nemzetközi és európai elfogatóparancsot adott ki ellenük, mert korábban külföldre menekültek.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Célkörözési Osztályának nyomozói a BRFK bűnügyi szerveivel és a külföldi hatóságokkal is együttműködtek. A KR NNI fejvadászai először az Egyesült Királyság bűnüldöző szerveivel közösen felderítették, hogy a pár vélhetően Belfastban van. Február elején ott próbálták őket elfogni, de akkor még sikerült újra megszökniük. Ezután a fejvadászok az ír rendőrséggel közösen azonosították, hogy a pár Dublinban van, ahol az ír rendőrök már sikeresen elkapták őket.

A páros ellen bűnszervezetben elkövetett csalás és zsarolás miatt adtak ki elfogatóparancsot. Kiadatásukról az ír hatóságok később döntenek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!