Porschékkal és Volkswagenekkel a fedélzetén két napja sodródik egy kigyulladt teherhajó az Atlanti-óceán közepén

2022. február 18. – 11:00

Másolás

Vágólapra másolva

Kigyulladt egy Németországból az Egyesült Államokba tartó, 200 méter hosszú, 60 ezer tonnás teherhajó az Atlanti-óceánon, a fedélzetén négyezer luxusautóval, köztük Porschékkal és Volkswagenekkel – írja az AP hírügynökség. A hajó még szerdán gyulladt ki, akkor a portugál tengerészet egységei helikopterrel kimentették a 22 fős legénységet, és az Azori-szigetekhez tartozó Faial szigetére vitték őket, senki nem sérült meg. A teherhajó még csütörtökön is lángolt.

A Volkswagen-csoport az AP-nek küldött közleményében azt írta, hogy a Felicity Ace nevű teherhajó „a német autógyártó járműveit” szállítja az Egyesült Államokba. A Porsche észak-amerikai szóvivője azt nyilatkozta, hogy miután több autójuk is a teherhajón van, folyamatosan kapcsolatban vannak a német gyártóval és a hajótársasággal is.

A Porsche megerősítette, hogy több autójuk is a fedélzeten van, tudják az adataikat. „Mindenki, akit érint az eset, a megrendelt autójával kapcsolatban forduljon a Porsche márkakereskedőjéhez” – áll a vállalat közleményében.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!