Meghalt a hatéves afgán kisfiú, miután kimentették a kútból

2022. február 18. – 10:18

Meghalt a hatéves afgán kisfiú, miután kimentették a kútból
Sokak falu, a mentés helyszíne – Fotó: Javed Tanveer/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Az afganisztáni Sokak faluban zuhant egy 25 méter mély kútba a hatéves Haidar négy nappal ezelőtt. Mivel nem csúszott az akna aljára, hanem a földfelszíntől tíz méterre fennakadt, volt remény a kimentésére, és a baleset után kommunikált is az édesapjával, aki megígérte neki, kihozzák onnan.

A mentőcsapatok megfeszített munkával azóta küzdöttek az életéért, és pénteken a felszínre is hozták. Akkor még lélegzett, az orvosok oxigént adtak neki, amikor a mentőhelikopterhez vitték, akkor vesztette életét.

„Mély fájdalommal tudatjuk, az ifjú Haidar örökre eltávozott tőlünk”

– írta a tálib belügyminisztérium vezető tanácsadója, Anas Haqqani a Twitteren.

Február elején volt egy hasonló eset, akkor azt az ötéves kisfiút, Rayant mentették ki, aki Marokkóban zuhant egy 32 méter mély kútba. A mentőegységek megpróbáltak egy lejtőt kialakítani, hogy oldalról el tudják érni a gyereket. Rayan négy napot töltött a kútban, kamerán keresztül figyelték, ahogy most Haidart. Bár az elején még adott életjelet magáról, a kiemelése után a mentők már csak a halálát tudták megállapítani.

Akkor Rayan esetét is rengetegen követték a közösségi médiában – az arab Twitteren létre is hozták a #SaveRayan hashtaget –, és most Haidar kimentéséért is sokan izgultak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!