Egy 35 éves férfi lehet a Sydney partjainál történt cápatámadás áldozata

2022. február 17. – 12:57

Egy 35 éves férfi lehet a Sydney partjainál történt cápatámadás áldozata
Egy halászhajó a tengeren a korábbi cápatámadás helyszínéhez közel 2022. február 17-én – Fotó: Muhammad FAROOQ / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Közel 60 év után történt újra cápatámadás szerdán Sydney partjainál, az áldozat valószínűleg egy 35 éves brit férfi – írja a BBC. Bár a rendőrség hivatalosan nem közölte a nevét, és a családja sem erősítette meg, egy barátja azt állítja, hogy Simon Nellist a támadás áldozata. Az ausztrál Nine hírportál szerint a férfi búvároktató volt és imádta a tengert.

Azt egy helyi képviselő is megerősítette, hogy a férfi majdnem minden nap lejárt úszni Little Bay előváros strandjára, ahol a tragédia történt. Az ausztrál hatóságok még most is keresik a fehér cápát, a városi strandokat lezárták, az úszókat kitiltották a vízből.

Médiabeszámolók szerint szerdán szemtanúk hangos sikításra figyeltek fel, majd azt látták Little Bay strandjánál, hogy egy tengeri ragadozó „függőlegesen” támad rá egy, a lehűlés ellen védő úszóruhát viselő emberre. „Egy kiáltást hallottunk, megfordultunk, olyan volt, mintha egy autó csapódott volna a vízbe, egy nagy csobbanást hallottunk, majd a cápa marcangolni kezdte a testet, minden csupa vér volt” – mondta egy szemtanú a Nine tévécsatornának.

A környék lakóit megrázták a történtek, a strandok most még zárva vannak, de a helyi önkormányzat döntése szerint várhatóan pénteken újra megnyitják őket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!