A kamionkonvoj-rajongó Musk lehitlerezte a kanadai miniszterelnököt, zsidó vezetők tiltakoznak

2022. február 17. – 23:13

Másolás

Vágólapra másolva

Elon Musk a Covid-szabályok ellen tiltakozó kanadai kamionkonvoj lelkes híve, korábban is posztolt arról, hogy „ha a kanadai kormány leveri a békés tüntetéseket, az fasizmus”. Most az verte ki nála a biztosítékot, hogy a kanadai rendőrség letiltotta, hogy kriptovalutákkal lehessen pénzadományokat küldeni az Ottawa belvárosát megbénító protestálóknak, ezt pedig Hitler és a liberális kanadai miniszterelnök Justin Trudeau közötti párhuzammal gondolta a legszerencsésebbnek kifejezni.

A Twitterre kitett, később törölt posztjában Hitler szájába adja a kritikát:

„Ne hasonlítgassatok Justin Trudeau-hoz

Nekem volt költségvetésem”

Musk utólag törölt tweetje
Musk utólag törölt tweetje

Musk utólag törölte a képet, de így is sokan tiltakoztak ellene – írja a Guardian. Többek között az Auschwitz-Birkenau Múzeum is posztolt arról, hogy Musk ezzel megsérti a holokauszt áldozatainak emlékét. „Adolf Hitler képének és ezzel a náci Németország totalitárius rezsimje által megalázottak, megkínzottak és meggyilkoltak tragédiájának felhasználása szomorú és zavarba ejtő” – írták. A legnagyobb amerikai zsidó szervezet, az American Jewish Committee is elítélte Musk megnyilvánulását:

„Musk talán úgy gondolja, hogy egy mém, amiben Justin Trudeau-t egy tömeggyilkos diktátorral hasonlítja össze, elfogadható módja annak, hogy kritizáljon olyan politikákat, amelyekkel nem ért egyet. Nem az, és soha nem is lesz az”

– fogalmaztak, és bocsánatkérést követeltek a milliárdostól.

Musk nem reagált a felhívásokra, csak törölte posztját, de ezt követően tweetelt még egyet, melyben egy gazdaságtörténeti művet ajánlott a követői figyelmébe a náci Németországról.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!