Havi kétezer eurót kereshetett a volt rendőr, aki elvileg tíz évig nem járt be a szlovák minisztériumi munkahelyére

2022. február 14. – 16:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Havi kétezer euróba kerülhetett a szlovákoknak Dominik Dán, a krimiíró exrendőr, akit 2010-ben vettek fel a szlovák belügyminisztérium sajtóosztályára, és elvileg egyszer sem ment be dolgozni – írja a HN alapján a Paraméter.sk.

Dánt az előző belügyminiszter, Robert Kaliňák vette fel a sajtóosztályra, hogy nyomozói tapasztalatával segítse az ottani munkáját. 2020 nyarán azonban az új miniszter, Roman Mikulec felesleges költségeket keresett a minisztériumban, hogy kicsit spóroljanak, és ekkor vették észre, hogy van két ember a sajtóosztályon, akik nem járnak be a munkahelyükre, de a fizetésüket mégis megkapják.

Kaliňák korábban azt mondta, hogy valójában semmilyen kár nem keletkezett, ugyanis Dán, ha felmondott volna a rendőrségnél, akkor kaphatott volna még öregségi nyugdíjat is, de – hogy spóroljon az állam pénzével – nem élt ezzel a lehetőséggel. Kaliňák emiatt nem fél a meggyanúsítástól.

A rendőrség 2021. októberben nyomozni kezdett az ügyben, méghozzá hűtlen kezelés súlyos bűntettének gyanúja miatt. A HN szerint legalább 240 ezer eurós a kár, így az egyelőre ismeretlen elkövetőre akár 10-15 év szabadságvesztés is várhat.

Dán korábban azt mondta az esetről, hogy amikor 2020-ban kirúgták, akkor úgy tudta, hogy annak csupán szervezési változás az oka. Állítása szerint csak a médiából értesült a vádról, azaz hogy munkavégzés nélkül kapott fizetést.

„Ezt mondta rólam a miniszter, aki személyesen találkozni sem akart velem, akit nem érdekelt, hogy valójában mit csináltam, mivel foglalkoztam, mi mindenben vettem részt, mi volt a küldetésem”

írta a közösségi oldalán.

Azt írta, hogy a miniszternek ismernie kéne az otthoni munkavégzést, mint jelenséget. Azt ugyan nem mondhatta el, hogy pontosan mit is csinált a sajtóosztályon, de felsorolta, hogy a rendőrségénél milyen elismeréseket kapott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!