A Greenpeace amerikai vezetője lesz a német külügyi államtitkár

2022. február 8. – 18:03

A Greenpeace amerikai vezetője lesz a német külügyi államtitkár
Jennifer Morgan az ENSZ COP26 klímakonferenciáján 2021 novemberében Glasgow-ban – Fotó: Christoph Soeder / picture alliance / Getty Images

Másolás

Vágólapra másolva

A Greenpeace amerikai vezetője lesz a német külügyi államtitkár, de csak miután felveszi a német állampolgárságot. Jennifer Morgan már benyújtotta az állampolgársági kérvényét. De az elbírálásig sem marad pozíció nélkül, addig is a nemzetközi klímapolitika területét irányító miniszteri megbízott lesz Németországban.

Az ország külügyminisztere, Annalena Baerbock klímavédelmi konferenciákon ismerte meg Morgant, és szerdán mutatja majd be a nyilvánosságnak.

Morgan évtizedek óta dolgozik civil szervezeteknek, és 2016 óta a Greenpeace környezetvédelmi szervezet vezetője. Államtitkárként elsősorban az lesz a feladata, hogy előkészítse a német álláspontot és vezesse a német küldöttséget az ENSZ éghajlatváltozási keretegyezményének végrehajtásáról szóló éves tanácskozásokon (COP).

A nemzetközi klímapolitika új terület a német külügyminisztériumban, a decemberben megalakult kormány egyik újításaként került oda, az előző kormányok idején pedig a környezetvédelmi tárcához tartozott.

Akit esetleg az a kérdés foglalkoztatna, az amerikai Morgan mennyire beszél németül, annak ebből a videóból kiderül, hogy Morgan beszél németül.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!