Egy izraeli Instagram-modellről nevezte el és mintázta szexbabáját egy kínai cég a nő tudomása nélkül

2022. február 6. – 19:58

Másolás

Vágólapra másolva

A 25 éves Yael Cohen Aris modell azt állítja, róla mintázott szexbabát egy kínai cég, ráadásul a fotóit is felhasználták annak reklámozásához egy szexbaba fórumon, írja az Insider.

Először 2018-ban írt neki egy Instagram követője, hogy készült egy rá hasonlító baba, ekkor még csak véletlen egybeesésnek hitte. Később viszont meglátta, hogy a baba gyártója egy fórumon írt arról, hogy igenis a modell képei ihlették meg a Yael névre hallgató babát.

Elmondta, hogy ez nemcsak a képmásáról, hanem az identitásáról is szól, és bár gyakran mintáznak szexbabákat modellekről és pornósztárokról, tőle senki nem kérdezte meg, hozzájárul-e ehhez.

„Ez nemcsak egy baba, ami hasonlít Yaelre, ez a baba engem képvisel.”

Leonard Liu, a kínai székhelyű Irontechdoll cég vezérigazgatója, ami szexbabákat gyárt és értékesít kiskereskedőknek világszerte, az Insidernek küldött e-mailben elmondta, hogy „Yael” „a nyugatiak ízlésének megfelelően” lett megtervezve.

Azt írta:

„A modell neve véletlen hasonlít ennek a babának a nevére.(…)Hogy elkerüljük a felesleges félreértéseket, úgy döntöttünk, a nevét Ashleyre változtatjuk.(…)Ugyanakkor tisztáznunk kell, hogy minden szexbabánk eredeti, és nem más emberek portréja alapján készül.”

Azt is tagadta, hogy a cég Cohen Aris személyes fotóit használta volna fel a baba reklámozásához.

Ennek ellenére a The Doll Forum nevű szexbaba-fórumon egy „irontechdoll” nevű fiókot használó személy 2018-ban „Yael” néven mutatta be a babát, erről a modell képernyőfotókat is megosztott a Insiderrel. Itt kérdezte ki az emberek véleményét többek közt arról, hogy kire kellene hasonlítania a babának. A posztnál valaki felvetette, hogy Kim Kardashian Westre kellene hasonlítania, válaszul az „irontechdoll” fiók négy fotót osztott meg Cohen Arisról, és azt írta, az új babát „ez a gyönyörű hölgy ihlette”.

A modell jogi lépéseket szeretne tenni, de mivel a cég székhelye Kínában van, a lehetőségei korlátozottak. Egy floridai ügyvéd szerint Kína a szellemi tulajdon „vadnyugata” és csupán azzal, hogy lemásolták a külsejét, nem érvényesítheti szerzői jogi igényét. Ezt legfeljebb akkor tehetné, ha ő maga készített volna babákat saját magáról, és azokat másolták volna le.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!