Arra kérte híveit a királyhágómelléki református egyházkerület püspöke, hogy szavazzanak a magyarországi választásokon

2022. február 6. – 20:58

Másolás

Vágólapra másolva

Csűry István partiumi református püspök szombaton tett közzé egy írást Facebook oldalán, amit az egyik egyházmegye honlapján is publikált. A királyhágómelléki református egyházkerület püspöke ebben a hívőket arra buzdítja, vegyenek részt a 2022-es magyarországi országgyűlési választásokon, számolt be az RTL Híradó.

Többek között olyan mondatok szerepelnek az írásban, mint:

„Nemzetünk olyan család lett, amely nem nagyhatalmak által megrajzolt határok között él csonkán, hanem kiegészült a világban szétszóródott nemzetrészekkel. Köszönet jár ezért Orbán Viktor miniszterelnök úr vezette FIDESZ-KDNP kormánynak.”

vagy

„Az EP megvesztegetett bürokratáinak támadásai között, baloldalról oldalgó szélhámosok mellett, a magyarságot szerte ebben a világban belső megosztó árulói megfékezésével is küzdő nemzeti és keresztyén kormány győzött.”

Emellett felhívja a figyelmet a szavazólap helyes kitöltésére, és hozzáteszi, kérdés esetén lelkészeikhez is lehet majd fordulni.

Az RTL Híradó megkérdezte az egyházkerületet, hogy a püspök által leírtak tekinthetők-e a kormánypárt melletti egyházi kiállásnak, amire azt reagálták, a püspök mindössze arra biztatta a híveket, éljenek választójogukkal, amit több lelkipásztoruk is meg fog majd tenni.

„A hívek szabad lelkiismeretére bízzuk, hogy kire adják le voksukat.”

Az előző két választás adatai alapján a határon túli szavazatok elsöprő többsége a Fidesz-KDNP listájára érkezett, a 2021-es Fidesz kongresszuson Semjén Zsolt külön kiemelte, enélkül nem lett volna meg a kétharmad. A magyar kormány rendszeresen támogatja az erdélyi magyar egyházakat, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület tavaly májusban 900 millió forintos támogatást kapott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!