Elkapta a koronavírust Erdoğan

2022. február 5. – 15:46

Másolás

Vágólapra másolva

Pozitív lett Recep Tayyip Erdoğan török elnök koronavírus tesztje – írja az Associated Press.

Erdoğan Twitteren szombaton adta hírül, hogy feleségével együtt megfertőződtek, de gyönge tünetekre számítanak, mivel az omikron variánst kapták el. Az államfő a tervek szerint otthonról folytatja a munkát, és számít a törökök imáira.

Az elnök azután hozta nyilvánosságra, hogy fertőzött, hogy lemondta az egyik nyilvános szereplését. Az átadóünnepségen, ahol megjelent volna, videóhíváson keresztül jelentkezett be, a videón úgy tűnt, hogy nincs rosszul. Az államfőt először Sinovac vakcinával oltották be 2021 elején. Egy-két hónapra rá, már 2021 márciusában harmadik dózist is kapott – bár nem világos, hogy az is Sinovac volt-e – annak ellenére, hogy az országban a hiány volt az oltóanyagokból.

Erdoğan egészsége különösen kényes téma Törökországban. Novemberben a hatóságok nyomozást indítottak a közösségi média felhasználói ellen, akik „manipulatív” posztokat tettek közzé az elnök egészségügyi állapotával kapcsolatban.

Erdoğant 2011-ben műtötték meg a beleinél. Az államfő tagadja a vádakat, amelyek szerint rákos lett volna, és továbbra is feszített napirend szerint dolgozik, néha több alkalommal is beszédet mond egy nap alatt.

Törökországban az elmúlt napokban rekordszámú koronavírusos megbetegedést regisztráltak, pénteken 111 ezer új fertőzöttről számolt be az egészségügyi minisztérium. Az országban a koronavírus miatti halálesetek száma is magas, pénteken 248 halálesetet jelentettek, amelyre október óta nem volt példa.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!