Megérkeztek a csapaterősítést előkészítő amerikai katonák Lengyelországba

2022. február 5. – 15:40

Másolás

Vágólapra másolva

Megérkeztek a délkelet-lengyelországi Rzeszów repülőterére az amerikai katonai kontingens bővítésének előkészítésével megbízott első katonák – írja a lengyel katonai szóvivőre hivatkozva az MTI.

Washington szerdán jelentette be, hogy az orosz-ukrán feszültség miatt átmenetileg újabb katonákat küld az Észak-Karolina állambeli Fort Bragg támaszpontról Lengyelországba. A varsói nemzetvédelmi tárca közleménye szerint 1700 fős kontingensről van szó.

Szombat délelőtt egy kisebb katonai személyszállító repülővel az előkészítő csoport néhány tagja, valamint a telepítendő kontingens parancsnokainak egy része is megérkezett a rzeszówi repülőtérre. Egy újabb csoport érkezése vasárnapra várható.

Bejelentések szerint Washington összesen mintegy 2000 katonát küld Lengyelországba és Németországba, ezenkívül a Németországban állomásozó, úgynevezett Stryker századhoz tartozó körülbelül 1000 katonát vezényel át Romániába.

Közben pénteken a NATO kiadott egy közleményt, ami szerint amerikai vadászrepülőgépek tartóztattak fel négy orosz gépet a Balti-tenger fölött. Az Észtországban állomásozó gépeket azután riadóztatták, hogy előzetes útiterv közlése nélkül repültek a területen, és nem kommunikáltak. A közlemény szerint még azelőtt elfogták a gépeket, hogy a NATO légterébe értek volna.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!