A Bloomberg véletlenül kiírta, hogy az oroszok megtámadták Ukrajnát

2022. február 5. – 16:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Bloomberg tévesen arról számolt be, hogy Oroszország péntek délután megszállta Ukrajnát – írja a New York Post.

„Élőben: Oroszország megszállta Ukrajnát” – címmel élesítettek egy cikket péntek délután 4-kor, ami ráadásul a portál címlapjára is kikerült, és fél órán keresztül ott is maradt. A címre kattintva egy hibaüzenetet láthattak az olvasók.

„Elég furcsa és nagy hiba is egyben ezt megcsinálni, azt nézve, hogy ez egy elég nagy horderejű támadás lenne, ráadásul mindenki a készültségben van” – mondta el Olga Lautma, orosz elemző.

A lap egy közleményben azt írta, hogy véletlenül egy előre megírt címet tettek közzé.

„Több forgatókönyvhöz is írunk szalagcímeket, és ezek egyike ma délután 4 óra körül véletlenül megjelent a weboldalunkon. Nagyon bánjuk a hibát” – írta a Bloomberg News szóvivője az üggyel kapcsolatban a New York Postnak.

A szalagcímet természetesen levették a címlapról, és azon vannak, hogy kiderüljön, hogyan került ki a félrevezető cím.

Az esetre szombaton a Kreml is reagált – írja a 24.hu. Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő a TASZSZ orosz hírügynökségnek azt mondta, nem kell túlértékelni az ügyet, nem tekintik provokációnak a cikk megjelentetését. Peszkov emellett nem szalasztotta el a lehetőséget, hogy a kialakult válsággal kapcsolatban Washington sorozatos agresszív nyilatkozatait okolja.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!