Kim Dzsongun Tüttő Kata és Putyin szerelemgyerekeként emelkedett ki a habokból lóháton, leadva néhány kilót

2022. február 1. – 17:35

Másolás

Vágólapra másolva

Egészestés dokumentumfilmet tett közzé az észak-koreai propagandatévé Kim Dzsongunról. Az A győzelem nagyszerű éve, 2021 című alkotás a kiszivárgott részletek alapján egy 110 perces, hisztérikusan zokogó főhajtás a vezető előtt, aki fehér paripán lovagol a tengerparton, esővel-sárral dacolva megtekint, és magabiztosan irányítja az ország rendíthetetlen fejlődését. És eközben félkézzel lead pár kilót.

A győzelem nagyszerű éve, 2021 című filmet teljes terjedelmében egyelőre csak Észak-Koreában lehet (és talán erősen ajánlott is) megtekinteni, a világ maradékában egyelőre rövid részletekkel és beszámolókkal kell beérni. Ezek alapján egy grandiózus műalkotásról van szó, melynek a vezető (hivatalos címe szerint „a Koreai Munkapárt elnöke, a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság Államügyi Bizottságának elnöke, a Koreai Néphadsereg Legfelsőbb Főtábornoka, a tisztelt Kim Dzsongun elvtárs”) önmagáért beszélő fantasztikus sikerei adják meg a természetes ívét.

Egy rövid thaiföldi televíziós riport az észak-koreai propagandafilmről, szép részletekkel:

80 emeletes phenjani felhőkarcoló építése, az észak-koreai fegyverkezés eredményei ballisztikus rakétákkal, a járvány (ez hivatalosan nem is létezik az országban) elleni sikeres védekezés – mind-mind Kim Dzsongun érdeme, akinek arra is van gondja, hogy az esős idő ellenére, sárban cuppogva, mindig patyolattiszta ingében, esernyővel a kézben tartson legfelsőbb szintű megtekintést egy építkezésen az obligát főtisztek kíséretében.

A film egy jelenetében Kim Dzsongun fehér lovon vágtat a tengerparton, és korábbi önmagához képest láthatóan le van fogyva. A megigéző jelenet itt megnézhető. Az asztálpolitikai látványlovaglás Vlagyimir Putyin vagy éppen a Magyar Szocialista Párt környékén is bevett gyakorlat, de Kim Dzsongun maga is huzamosabb ideje űzi a műfajt. Ha szeretne további lovagló dzsucseista diktátorokat nézni fehér lovon, itt van ez a két évvel ezelőtti felvétel például a szent Pektu-hegyről.

Észak-Korea az új propagandafilm alapján egy drónokban, újgenerációs tűzijátékokban és katonai parádékban bővelkedő kánaán, ahol a nép és annak vezetője mint szerető gyermek és óvón gondoskodó szülő élnek örök harmóniában, anya és apa egyszemélyben. „Kim Dzsongun megmutatta nekünk apai oldalát, amint dacolva hóval, esővel és szélviharral irányítja népe sorsát” – mondja a film narrátora a maga utánozhatatlan hanghordozásával, majd a genderkampfoktól feltehetően kevésbé érintett Észak-Koreában rátér a vezető feminin értékeire: „Úgy gondoskodott az emberekről, mint saját gyermekeiről, megmutatva az ő anyai aspektusát, amint teljes mértékben arra ajánlotta fel testét, hogy megvalósítsa az emberek álmait.”

Azon, hogy ez pontosan hogy is nézett ki, a film egészének hiányában csak fantáziálhatunk. Arról nincs hír, hogy A győzelem nagyszerű éve 18+-os besorolást kapott volna.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!