Álruhában sétálgató rendőrnők csapnak le a beszólogató szexista autósokra Angliában

2022. február 1. – 14:02

Másolás

Vágólapra másolva

A West Yorkshire-i rendőrség tagjaiból verbuvált álruhás rendőrnők sétálnak Bradford utcáin, hogy lecsapjanak a beszólogató szexista autósokra, írja a Daily Mail.


Az osztagot a város olyan részein vetik be, ahonnan a legtöbb panasz érkezett ilyen jellegű zaklatásokról, a razzia a szexuális tartalmú kifejezéseket vagy szexuális célzásokat tevők ellen irányul. Az autóból beszólogató sofőrök ezentúl azt kockáztatják, hogy fix bírságot szabnak ki rájuk, vagy ha bíróság elé kerülnek, 1000 fontjuk is bánhatja a dolgot.

Az akció azon a hatályos rendeleten alapul, amely tiltja a zaklatást, a riadalmat keltő magatartást, mivel ebbe beletartozik a „szexuális tartalmú kifejezések használata vagy szexuális célzások megfogalmazása” is.

Egy múlt heti akció során a rendőrök megállítottak egy furgont, miután abból az utas kikurjantott a civil ruhás női rendőröknek. A sofőrt feljelentették a rendelet megszegése miatt, és 100 font fix összegű büntetést szabnak majd ki rá, vagy bíróság elé állítják.

A közvélemény vegyesen fogadta az akciót: egyesek azért bírálták a rendőrséget, amiért nem a súlyosabb bűncselekményekre koncentrál, mások viszont támogatták az akciót.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!