Új háziállattal bővült a Biden család: ő itt Willow, a Fehér Ház macskája

2022. január 29. – 12:30

Új háziállattal bővült a Biden család: ő itt Willow, a Fehér Ház macskája
Fotó: The White House / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

George W. Bush 2009 január végével lezárult elnöksége óta, azaz 13 éve nem lakott macska a Fehér Házban az elnökökkel, ám ez most megváltozott: a Biden család ugyanis magához vett egy kétéves cicát, Willow-t. A BBC szerint Willow származási helyéről, a pennsylvaniai Willow Grove-ról kapta nevét, ezt mondta legalábbis az elnöki feleség, Jill Biden szóvivője. Michael LaRosa az Associated Pressnek arról is beszélt, hogy Willow-nak számtalan játéka van, de lehetősége van arra is, hogy felfedezőútra induljon a Fehér Házban.

Willow egy német juhászhoz csatlakozott

Jill Biden egyébként nem most, hanem még 2020-ban, férje választási kampánya során találkozott először a cicával, amikor Willow egyszer csak hívatlanul megjelent mellette a színpadon egy pennsylvaniai eseményen. „Látva a kettejük között gyorsan kialakult köteléket, a farm tulajdonosa tudta, hogy Willow egyszerűen Dr. Bidenhez kell tartozzon” – fűzte hozzá LaRosa.

A Fehér Házban nem Willow az egyedüli állat, Biden Commander nevű német juhászkutyája is ott él. Előzőleg még két másik német juhász is lakott ott: egyikük, Champ tavaly júniusban halt meg 13 évesen, míg a 3 éves Major Delaware-be költözött, Bidenék barátaihoz két harapdálós incidens után.

Noha a kutyák jelenléte jóval megszokottabb a Fehér Házban, Bidenéken és Bush-on kívül más elnökök, így Clintonék, Jimmy Carterék vagy Gerald Fordék is tartottak macskát, sőt, lakott már a Fehér Házban hörcsög, mosómedve vagy éppen madár is. Mindösszesen három elnök nem tartott semmiféle háziállatot: James Polk, Andrew Johnson és Donald Trump.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!