Tinder-randikat és sztriptízbáros költéseket számolt el üzleti kiadásként egy svájci bank vezérigazgatója

2022. január 28. – 11:50

Másolás

Vágólapra másolva

„ Üzleti kiadások voltak”

– állítja egy volt svájci bankigazgató, aki csaknem 280 ezer dollárt költött sztriptíz klubokban és más „szórakozási” formákra - írja a Vancouver Sun.

Pierin Vincenz, korábban a svájci Raiffeisen bank vezetőjeként tevékenykedett, most a bíróság vizsgálódik ügyeiben. Használta például a Tindert, persze szerinte „munkaközvetítő applikációként” is:

azt mondta, hogy a 760 dollár, amit egy a társkeresőn megismert lánnyal vacsorázott el, szintén üzleti jellegű költés, mert a hölgyet potenciális jelöltnek tartotta egy ingatlanos munkára.

A vádak szerint az ex-bankigazgatót és egyik sztriptíztáncosnő „ismerősét” egy szálloda 4500 dollárra büntette, mert „masszív verekedés” után komolyan megrongálódott. helyiség.

Pierin Vincenz egyike annak a hét vezető bankárnak és munkatársának, akiket gyanús meggazdagodás, csalás és helytelen gazdálkodás miatt állítanak bíróság elé Zürichben. A vádak szerint a bankár pozíciójával visszaélve 2006 és 2017 között a Raiffeisen és más felek közt titkos melléküzleteket kötött.

Az ügyészek azt akarják elérni, hogy a 65 éves Vincenz és vádlott-társai fizessenek vissza összesen 77 millió dollárt, és hat év börtönbüntetést is kiszabnának rájuk. Mind a hét megvádolt üzletember tagadja az ellenük felhozott vádakat.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom