A szlovák miniszterelnök támogatná a koronavírus elleni kötelező oltást egy újabb variáns esetén

2022. január 27. – 08:48

Másolás

Vágólapra másolva

Eduard Heger szlovák miniszterelnök azt mondta, akkor támogatja a kötelező oltást a koronavírus ellen, ha egy olyan új, veszélyes variáns jelenne meg, ami megtöltené a kórházakat és leterhelné az egészségügyi rendszert – írja az Euractiv.

Heger még december végén kérte fel az egészségügyi minisztériumot, hogy vizsgálja meg a kötelező oltás jogi lehetőségeit. A most elkészült jelentés négy ilyen lehetőséget vázol fel. Heger a jelentés alapján azt mondta, hogy a koronavírus elleni oltások hatásosak, és jelentősen csökkentik a kórházba kerülés vagy a halál kockázatát.

A szlovák miniszterelnök azt is hozzátette, hogy egyelőre nem áll rendelkezésre elég adat arról, hogy az omikron variáns miatt hányan kerültek kórházba. A szlovák kormány ezért megvárja a hullám végét, és majd csak utána dönt a kötelező oltásról.

Szlovákiában kedden 13 840 új esetet regisztráltak, ami ott új rekordnak számít, vannak régiók, ahol az elvégzett tesztek fele pozitív, ennek ellenére a kórházakban stabil a helyzet – írja az Euractiv.

Az új fertőzöttek száma Magyarországon is újabb rekordot döntött: szerdán a járvány kialakulása óta először emelkedett 20 ezer fölé az új fertőzöttek száma.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!