Egy kőfejtőnél felakasztva találták meg a szlovák katonai hírszerzés volt igazgatóját

2022. január 26. – 10:06

Másolás

Vágólapra másolva

A szlovák JOJ TV információi szerint egy fára felakasztva holtan találták a Katonai Hírszerző Szolgálat korábbi igazgatóját, Peter Bučka vezérőrnagyot, írja a Parameter. A férfi holttestét Pozsonyban, a Szlovák Vízgazdálkodási Vállalat dévényi (Devín) kőfejtőjénél találta meg egy kutyát sétáltató járókelő kedden délután.

Értesülések szerint a helyszínre érkeztek a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) nyomozói, és Daniel Lipšic különleges ügyész személyesen is, ami arra utalhat, hogy nem öngyilkosság történt. A helyszínt a pozsonyi tűzoltók biztosítják. A nyomozó hatóságok a kora reggeli órákig a helyszínen maradtak, az orvosszakértő több mint hat órán át vizsgálódott. A rendőrség és az ügyészség későbbre ígért tájékoztatást az ügyről.

Bučka vezérőrnagy az 1990-es években (1998–1999) a Katonai Hírszerző Szolgálat igazgatói posztját töltötte be. 2013-ban a Katonai Hírszerző Szolgálat egyesült a Katonai Védelmi Hírszerző Szolgálattal, és egy katonai hírszerző szolgálatot hozott létre Katonai Hírszerző Szolgálat néven.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!