Egy kőfejtőnél felakasztva találták meg a szlovák katonai hírszerzés volt igazgatóját

2022. január 26. – 10:06

Másolás

Vágólapra másolva

A szlovák JOJ TV információi szerint egy fára felakasztva holtan találták a Katonai Hírszerző Szolgálat korábbi igazgatóját, Peter Bučka vezérőrnagyot, írja a Parameter. A férfi holttestét Pozsonyban, a Szlovák Vízgazdálkodási Vállalat dévényi (Devín) kőfejtőjénél találta meg egy kutyát sétáltató járókelő kedden délután.

Értesülések szerint a helyszínre érkeztek a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) nyomozói, és Daniel Lipšic különleges ügyész személyesen is, ami arra utalhat, hogy nem öngyilkosság történt. A helyszínt a pozsonyi tűzoltók biztosítják. A nyomozó hatóságok a kora reggeli órákig a helyszínen maradtak, az orvosszakértő több mint hat órán át vizsgálódott. A rendőrség és az ügyészség későbbre ígért tájékoztatást az ügyről.

Bučka vezérőrnagy az 1990-es években (1998–1999) a Katonai Hírszerző Szolgálat igazgatói posztját töltötte be. 2013-ban a Katonai Hírszerző Szolgálat egyesült a Katonai Védelmi Hírszerző Szolgálattal, és egy katonai hírszerző szolgálatot hozott létre Katonai Hírszerző Szolgálat néven.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom