Újév Kínában: megtisztítják az internetes platformokat

2022. január 25. – 11:57

Másolás

Vágólapra másolva

A kínai internetfelügyelet kampányt hirdetett az ország internetes platformjainak megtisztítására január 25-én. A Kínai Kibertér Felügyelet a kampánnyal elsősorban az internetes zaklatásokkal, a hírességekkel és a túlzott pénzimádattal kapcsolatos problémákat szeretné orvosolni. Az országban népszerű WeChat közösségi hálózat hivatalos oldalán tették közzé a kampány részleteit – írja az MTI.

Az egy hónapon át tartó kampány során, mely javarészt a jövő héten kezdődő kínai holdújévi ünnepkör időszakával esik egybe, tartalomszolgáltató internetes platformokat és hirdetéseket is vizsgálnak majd, kifejezetten az internetes zaklatásokat, a rosszhír-keltést és a pénzimádatot bemutató tartalmakat is. Szigorúan korlátoznak mindezek mellett olyan online eseményeket is, amelyeket korábban erkölcstelennek titulált, az illegalitással összemosódó hírességek szerveznek.

A közlemény szerint a kampány célja egy „egészséges, ünnepélyes és harmonikus online környezet biztosítása az internetezők, különösképpen a kiskorúak számára” a tavaszünnep néven is ismert kínai újév idejére. A kínai újév az ország legjelentősebb hagyományos ünnepének számít, és egy héten át tartó hivatalos munkaszünettel jár együtt.

A holdújévre készülve a Tencent kínai technológiai óriáscég a múlt héten jelentette be, hogy a négyhetes téli tanítási szünet idejére az iskoláskorú gyerekek számára csupán 14 óra játékidőt tesz lehetővé a platformján, és ennek lehetőségével 14, erre kijelölt napon élhetnek. A vállalat emellett figyelmeztetést adott ki, hogy arcfelismerési technológiát alkalmaznak annak kizárására, hogy kiskorúak felnőtt felhasználók fiókját használva túllépjék az időkorlátot. A kínai hatóságok tavaly vezettek be szabályokat arra, hogy korlátozzák a kiskorúak videójátékokkal töltött idejét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!