Egy mexikói tanár arról mesélt viccet diákjainak, hogy mi a különbség a pizza és a zsidók közt, ha kemencébe kerülnek, egy másik meg Hitlernek öltözött

2022. január 24. – 17:24

Másolás

Vágólapra másolva

Az elmúlt napokban Mexikóban két tanár is antiszemita módon próbált viccelni diákjaival, számolt be a Jerusalem Post.

Az egyik esetben a tanárnő viccet mesélt a mexikóvárosi San Angel Egyetem Felsőfokú Tanulmányok Központjának (CESSA) online óráján, amiről később videót is közzétettek, ezen az hallatszik, hogy a legtöbben nevetnek is rajta, egyetlen ember tiltakozott csak ellene, egy zsidó diák.

Ez volt a vicc:

„Mi a különbség a pizza és a zsidó között? A pizza nem sikít, amikor beteszik a sütőbe”.

Irene García Méndez tanárnőt az intézmény elbocsátotta, miután nyilvánosságra került a videó, majd közleményt is adott ki az esetről, amelyben az áll, Méndez kijelentései személyes nézeteit tükrözik, nem az intézmény értékrendjéről tanúskodnak.

A közleménybe azt írták:

„Bocsánatot kérünk diákjainktól, öregdiákjainktól, professzorainktól és munkatársainktól, valamint a zsidó közösségtől és mindazoktól, akiket megsértettek ezek a helytelen megjegyzések”.

Egy másik esetben egy középiskolai tanár öltözött be Hitlernek, és náci karlendítésre buzdította diákjait, illetve egy Hitler-babát is rendelt az óra tematikájához kapcsolódva, erről egy diák számolt be a StopAntisemitism.org nevű civil szervezetnek.

A StopAntisemitism.org szerint a zsidó diákok panaszt tettek a tanárnőnél és a vezetőségnél, de nem vették figyelembe őket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!