Öt túrázó is életét vesztette a szlovéniai Alpokban a hétvégén

2022. január 17. – 22:31

Másolás

Vágólapra másolva

Öt végzetes baleset is történt a hétvégén a szlovéniai hegyekben, ami azért is kirívó, mert hosszú évek óta nem volt ennyi halálos kimenetelű baleset egy hétvége alatt. A túrázok hiába rendelkeztek megfelelő téli felszereléssel, hegyoldalak túl csúszósak voltak, olvasható az MTI hírében.

Szombaton az 1900 méter magasan fekvő Kamnisko Sedlo hegygerincén csúszott meg egy 37 éves horvát turista és zuhant háromszáz métert. Vasárnap Szlovénia harmadik legmagasabb hegycsúcsán, a Mali Triglavon egy óra alatt egy szlovén és egy külföldi kiránduló vesztette életét két különböző szerencsétlen balesetben, és még aznap este két másik kiránduló halt meg a Savica-vízesés fölötti Komna-fennsíkon: az egyikük megcsúszott, és mikor a társa segíteni próbált rajta, mindketten odavesztek.

A szlovéniai hegyekben az elmúlt tíz évben 179 ember vesztette életét hegyi balesetekben. A hegyvidéki túrázás az elmúlt télen 22 emberéletet követelt az országban. Az egyik legsúlyosabb hegymászóbaleset 1997 júniusában történt, amikor öt hegyimentő vesztette életét kiképzés közben Turski Zlebben. A hegyimentők a legtöbbször tavaly avatkoztak be, összesen 626-szor.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!