Rendszeresen kirabolják a tehervonatokat Los Angelesben, a vasúti társaság még keresi a megoldást

2022. január 15. – 14:48

Másolás

Vágólapra másolva

Több szakaszon is rendszeresen kirabolják a tehervonatokat Los Angelesben, széttépett csomagok és eldobált dobozok lepik el ezeket a helyeket – írja a USA Today. John Schreiber, a CBS egyik helyi szabadúszó tudósítója több videót is készített a Lincoln Heights-nál futó szakaszon.

A tolvajok általában olyan csomagokra vadásznak, amik magánszemélyeknek vannak címkézve, mert sokkal értékesebb tárgyak szoktak azokban lapulni, mint mondjuk nagyobb dobozokban, amik gyakran nagy mennyiségben rendelt vécépapírt vagy hasonló hétköznapi eszközöket tartalmaznak.

Hónapok óta rendszeresen kirabolják a vonatokat, amik gyakran megállnak ezen a szakaszon. Schreiber szerint minden negyedik-ötödik teherkocsit feltörnek.

A beágyazott Twitter-bejegyzésben több videó is látható a szeméttel teleszórt sínpárakról.

Amíg a CBSLA stábja forgatott, látták, ahogy valaki elfut egy dobozzal, valamint azt is, ahogy a Union Pacific vasúti társaság rendőre elkerget két embert, akik a csomagok között turkáltak. Novemberben az NBC4 tévéadó hasonló helyzetről számolt be a Lincoln Parknál futó vasúti területen. Ott több ezer eldobált dobozról írtak, valamint vonatokról, amiknek több teherkocsija is nyitva volt, fel volt törve.

Ezeket a területeket nem a helyi rendőrség felügyeli, hanem a vasúti rendőrök. A Union Pacific azt írta a városi főügyésznek, hogy naponta 90 vagonjukat törik fel, 365 százalékkal emelkedett a vonatrablások gyakorisága az egy évvel korábbi állapotokhoz képest. A társaság azt állítja, hogy hiába kapják el a tolvajokat és adják át a Los Angeles-i rendőröknek, általában csak megbírságolják őket és már mennek is vissza a vonatokhoz.

Az ügyészség szerint ez nem ilyen egyszerű. Egyrészt van, aki ellen eljárást indítanak, de sok esetben nem kapnak elég bizonyítékot a vasúti rendőröktől.

Kövess minket Facebookon is!