Letartóztatták azt a 72 éves amerikai férfit, aki többször is felhívta a titkosszolgálatot, hogy meg fogja ölni Donald Trumpot

2022. január 11. – 13:51

Másolás

Vágólapra másolva

A 72 éves Thomas Welnickit amerikai idő szerint hétfőn este tartóztatta le a titkosszolgálat, miután több alkalommal is halálosan megfenyegette Donald Trump amerikai elnököt. Welnicki a 2020-as elnökválasztás előtt, illetve utána is figyelmeztette az amerikai elnök és alelnök védelmét ellátó titkosszolgálatot, hogy meg akarja ölni az elnököt.

A férfit a letartóztatását követően 50 ezer dollár óvadék fejében helyezték szabadlábra, GPS-alapú megfigyelését rendelték el, valamint pszichológiai és addiktológiai vizsgálatot írtak elő számára – számolt be az ügyről a brooklyni szövetségi ügyész hivatala.

A férfi a nyomozati anyagok szerint 2020. szeptember 24. és december 24. között legalább háromszor betelefonált az elnök és az alelnök védelmét biztosító szolgálat New York-i irodájába, és ilyenkor Hitlernek nevezte Donald Trumpot. Korábban, 2020 nyarán a Capitolium rendőrségét is felhívta azzal az üzenettel, hogy fegyvereket szerez, és megöli az elnököt, ha az nem ismeri be választási vereségét.

A capitoliumi zavargások előtt, január 4-én pedig két hangüzenetet is hagyott, miszerint nemcsak Trumppal, hanem tizenkét kongresszusi taggal is végez.

Az Egyesült Államok történetében mind ez ideig két hivatalban lévő elnököt gyilkoltak meg: Abraham Lincolnt 1865-ben és John Fitzgerald Kennedyt 1963-ban. (MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!