Órákon keresztül követtek egy amerikai bikini modellt, miután Apple AirTag-et dobtak a kabátzsebébe

2022. január 08. – 14:40

Másolás

Vágólapra másolva

A Sports Illustrated bikinimodellje, Brooks Nader, közösségi oldalán posztolta, hogy öt órán keresztül követték egy Apple AirTag segítségével.

A 26 éves nő szerda este barátaival találkozott egy New York-i bárban. Amíg a mosdóba ment, addig valaki a bárszéken hagyott kabátjának zsebébe csúsztatta az AirTaget, és az eszköz több órán keresztül követte észrevétlenül Brooks további mozgását.

Az este végén a modell egyedül indult haza, amikor menet közben kapott egy megdöbbentő értesítést a telefonjára:

Jó ideje egy ismeretlen eszközt érzékeltünk nálad, tulajdonosa láthatja a tartózkodási helyedet.

A modell átkutatta a táskáját és ruháit, majd a kabátjában megtalálta az apró eszközt, ‘nagyobb baj’ nem történt. Több bejegyzésben mesélte el történteket, sohasem gondolta volna, hogy ez valaha is megtörténhet vele. Óva intett mindenkit, hogy legyenek figyelmesek, és vigyázzanak, ne hagyjanak őrizetlenül semmit!

Az Apple már reagált a nő történetére: „Ügyfeleink biztonsága nagyon fontos számunkra. Ez az oka annak, hogy az AirTag úgy lett kialakítva, hogy jelentse a harmadik félnek a jogosulatlan követést.”

(Források: MailOnline, KronenZeitung)

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass