Parkot csináltak egy tóból Szatmárnémetiben, de a víz most újra elöntötte a területet

2022. január 7. – 22:30

Másolás

Vágólapra másolva

Már folyamatban volt az egykori Kubik-tó feltöltése és parkká alakítása, amikor a téli hó és eső miatt víz alá kerültek a nemrég beépített terület mélyebben fekvő részei – írja a Transindex. A szatmárnémeti önkormányzat kiemelt beruházásként kezelte a projektet, 13 millió lejbe, vagyis majdnem egymilliárd forintba került, és a terv az volt, hogy az egykori agyagbánya helyén kialakult tavas, mocsaras területet feltöltsék és telerakják járdákkal, padokkal, sportpályákkal és játszóterekkel.

Az önkormányzat elvileg korábban figyelmeztette a kivitelezőt, hogy ilyen eset történhet, és azt az ígéretet kapták, hogy kijavítják a hibákat. „A kivitelező a bukaresti RoVerde Landscaping Kft., amely az egyik legnagyobb szaktekintély az országban ezen a szakterületen. Azok a munkálatok, amelyek kapcsán problémák adódtak, nem lettek sem átvéve, sem pedig kifizetve” – olvasható az önkormányzat Facebookon megjelentetett közleményében.

Kereskényi Gábor polgármester a Maszol.ro-nak azt mondta, hogy továbbra sem vesznek át „silány minőségű munkát”, és az eddigi munkálatokat se vették át, mert még csak 60 százaléknál jár a kivitelező.

A kivitelezők most igyekeznek kiszivattyúzni a vizet, hogy kiderítsék, valóban csak a hó és az eső a hibás, vagy esetleg talajvíz tört fel valahol. Ha csapadék nélkül újra áll majd a víz a parkban, akkor ez állhat a tó visszatérése mögött.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!