Öngyilkos lett egy 12 éves lány Lengyelországban, miután hónapokig együtt kellett élnie a feltételezett zaklatójával

2022. január 7. – 19:21

Másolás

Vágólapra másolva

Öngyilkos lett egy 12 éves lány Lengyelországban december végén, miután hónapokig együtt kellett élnie a mostohaapjával, akit korábban azzal vádolt, hogy szexuális zaklatta. A Kinga nevű lány fél éve mondta el a tanárának, hogy a család egyik barátja molesztálta, otthon azonban nem hittek neki. Egyedül a nagynénje vette komolyan, ő jött rá, hogy a mostohaapja is zaklathatta a lányt.

Ezt jelentette is a rendőrségnek, és kérelmezte a bíróságnál, hogy vegyék védelembe a lányt. A bíróságok totojázása miatt azonban több mint két hónapba telt, mire az ügy eljutott az ügyészségig. Szeptember közepén a bíróság úgy döntött, hogy nincs szükség a lány ideiglenes védelembe vételére, az a legjobb, ha a családjánál marad. Ekkor már látszott, hogy nincs jól a lány, egyre többet foglalkoztatta az öngyilkosság gondolata, egy időre bekerült a gyermekpszichiátriára. December 20-án még tartottak egy bírósági meghallgatást, kilenc nappal később lett öngyilkos a lány.

A tragédia komoly felháborodást váltott ki, mert sokak szerint egyáltalán nem elszigetelt eset a mostani, rendszerhibát jelez. Karolina Sosińska bíró azt nyilatkozta, hogy a bíróságok sokszor nem mernek lépni, ha hasonló üggyel találkoznak, és a hatóságok gyakran nem is hisznek a gyerekeknek. Błażej Kmieciak, a pedofíliával kapcsolatos ügyek felderítésével megbízott bizottság vezetője arról beszélt, hogy hiába vannak a jogszabályok, kidolgozott protokollok az ehhez hasonló ügyek kezelésére, ha azokat nem tudják alkalmazni a hatóságok.

(via Notes from Poland)

Van segítség! Ingyenes, anonim, a nap 24 órájában hívható lelki elsősegély-szolgálat várja a hívásokat a 116-123 és 06-80-810-600 telefonszámon. Ha öngyilkossági gondolatai vannak, kérjük, olvassa el ezt az oldalt, mielőtt kárt tenne magában. Ha másvalakiért aggódik, ezen az oldalon talál tanácsokat, mit tud tenni.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!