Legalább nyolcszor oltottak be egy indiai férfit koronavírus ellen

2022. január 7. – 14:38

Másolás

Vágólapra másolva
Forrás: TNIE Videos / Yputube
Forrás: TNIE Videos / Yputube

A 65 éves indiai Brahmdeo Mandal, Oraiban élő postást tavaly nyolc alkalommal biztosan beoltották az indiai fejlesztésű koronavírus elleni vakcinával, a Covishielddel. Az első oltását még tavaly februárban adták be a hivatalos adminisztráció szerint, majd márciusban, áprilisban, májusban is jelentkezett.

A nyugdíjas férfi állítása szerint akár tizenegyszer is megkaphatta az oltást – írta a BBC. Mellékhatásokat egyáltalán nem észlelt, mi több, úgy érzi, így maradt egészséges, könnyebben jutott például oxigénhez. Azt azonban már megakadályozták a hatóságok, hogy egy újabb dózist kapjon.

Egyúttal vizsgálatot is indítottak az indiai hatóságok, hogyan kaphatott ennyi oltást, milyen rendszerhiba történhetett, vagy ki nem volt megfelelően éber. Arra már van bizonyíték, hogy négy helyen is járt a férfi, ahol a vakcináért folyamodott.

India felnőtt lakosságának mintegy 65 százaléka teljesen beoltott, és körülbelül 91 százaléka kapott legalább egy adagot. Bihar tartományban, ahol Mandal is lakik, a számok alacsonyabbak: a felnőtt lakosság 36%-a teljesen beoltott, 49%-a kapott legalább egy adagot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!