Ferenc pápa szerint egoizmus, hogy sok embernél a kutyák és a macskák foglalták el a gyerekek helyét

2022. január 5. – 19:10

Ferenc pápa szerint egoizmus, hogy sok embernél a kutyák és a macskák foglalták el a gyerekek helyét
Fotó: Massimiliano Migliorato/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Sokaknál a háziállatok foglalták el a gyermekek helyét, mondta Ferenc pápa a szokásos szerdai kihallgatásán, amelyen ismét a szülőség és a gyermekvállalás fontosságát emelte ki és magasztalta.

„Az egoizmus egyik formájának tanúi vagyunk napjainkban. Azt látjuk, hogy vannak, akik egyáltalán nem akarnak gyermeket. Néha egyet vállalnak, többet nem, de vannak kutyáik és macskáik, amelyek elfoglalják a gyermekek helyét. Nevethetnek rajta, de ez a valóság”

– fogalmazott a pápa az MTI tudósítása szerint. A katolikus egyházfő szerint a szülőség elutasítása az emberek mellett a civilizációt is szegényebbé teszi, és a haza is megsínyli ezt. A pápa örökbefogadásra buzdította azokat a párokat, amelyeknek nem lehetnek gyermekeik.

„A gyermekvállalásban mindig van kockázat, de több a kockázat a gyermek nem vállalásában, a szülőség elutasításában” – fogalmazott. Az egyházfő arra biztatta híveit, hogy ne féljenek.

A vatikáni sajtószolgálat azt is közölte, hogy előző nap a Szentatya a világ üldözött keresztényeiért mondott imádságot, és híveit is erre buzdította.

A pápa korábban már többször felszólalt az általa „demográfiai télnek” nevezett jelenség ellen, és a születésszámok drámai csökkenésére figyelmeztetett. Legutóbb december 26-án, a názáreti szent család ünnepe alkalmából elmondott beszédében szólította fel a szülőket, gyerekeket, egyházat és a civil társadalmat, hogy támogassák, védjék és őrizzék a családot.

„Úgy tűnik, hogy sokan inkább gyermek nélkül élnek, sok pár inkább gyermektelen marad, vagy csak egyetlen gyermeket vállal, és ez tragédia” – jelentette ki akkor Ferenc pápa.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!