27 évesen agyvérzésben halt meg az ír nő, aki 2015-ben túlélte, hogy leszakadt alatta az erkély

2022. január 2. – 21:18

27 évesen agyvérzésben halt meg az ír nő, aki 2015-ben túlélte, hogy leszakadt alatta az erkély
A 2015-ös tragédia helyszíne Berkeley-ben – Fotó: Justin Sullivan/Getty/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

27 éves korában szombaton meghalt az ír Aoife Beary, aki 2015-ben túlélte azt, ahogy az Egyesült Államokban leszakadt alatta egy erkély – írja az Irish Times. A nőt szerdán vitték egy dublini kórházba agyvérzés miatt. Azt nem tudni, hogy akkori sérülései és a mostani agyvérzése között van-e bármilyen összefüggés.

Az ír nő 2015-ben éppen 21. születésnapját ünnepelte 12 barátjával a kaliforniai Berkeley-ben, ahol nyári munkát vállaltak. A negyedik emeleten lévő lakás erkélyén voltak, amikor az leszakadt alattuk. Hat ember halt meg a balesetben. A nő életveszélyesen megsérült: agysérülés, csonttörések és szervi sérülések miatt hónapokig kórházban kezelték.

Az erkélyt építő cégről kiderült, hogy korábban több jogi eljárás is indult ellene, de erről a kaliforniai építési hatóságnak nem volt tudomása. A tragédia hatására 2016-ban Beary is részt vett abban a kampányban, amely végül elérte Kaliforniában a hatályos építésügyi jogszabályok megváltoztatását: kötelezték a vállalkozókat arra, hogy tegyék átláthatóbbá a biztonsági problémákról készült jelentéseket, és minden munkával kapcsolatos szabályszegésről értesítsék a kaliforniai építési felügyeletet.

„Traumás agysérülésem volt, nyílt szívműtétem, eltörött a kezem, a medencém és állkapcsom, valamint az összes fogamat elvesztettem. Egyiknek sem kellett volna megtörténnie. Hiányoznak a barátaim, akikkel együtt nőttünk fel, és most a születésnapom mindig az ő haláluk évfordulója lesz” – mondta akkor a lány a meghallgatáson.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!