Legalább 12 ember meghalt és többen megsérültek az egyik legfontosabb hindu szentélynél kialakult tömegpánikban

2022. január 1. – 10:40

Másolás

Vágólapra másolva

Legalább 12 ember meghalt és többen megsebesültek India egyik legfontosabb szentélyénél, a Kasmír tartományban található Mata Vaishno Deviben kialakult tömegpánikban, írja a CNN.

Zarándokok ezrei tartózkodtak az észak-indiai Dzsammuban található Mata Vaishno Devi hindu templomban, amikor helyi idő szerint szombaton hajnali 2:30 körül – egyelőre tisztázatlan okból – pánik tört ki a tömegben, és agyontaposták egymást a menekülő emberek.

A halálos áldozatok száma még nőhet, hiszen további 16 ember megsérült, és kórházba került – közölte a nemzetközi hírügynökségekkel Reasi Charandeep Singh helyettes kormányzó.

Szemtanúk szerint a tömeget nem irányították megfelelően, emiatt következhetett be a tragédia. A történtek feltárása érdekében vizsgálat indult.

Narendra Modi indiai miniszterelnököt „rendkívüli mértékben elszomorította az emberéleteket követelő tragédia”.

A BBC arról is ír, általában naponta több 10 ezren keresik fel a Mata Vaishno Devit, az új év beköszönte alkalmából pedig ez a szám még magasabb lehetett, annak ellenére, hogy a koronavírus-járvány miatt a látogatók számát 25 ezer főben maximálták.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!