A repülőn lett pozitív a tesztje, három órát töltött a gép szűk vécéjében, hogy izolálja magát

2021. december 31. – 14:55

Másolás

Vágólapra másolva

Mivel oltatlan kisgyerekekkel dolgozik tanárként, a Chicagóban élő Marisa Fotieo már hozzászokott, hogy rendszeresen tesztel, így kevésbé meglepő, hogy mielőtt idős édesapjával és testvérével Izlandon át Svájcba indultak volna repülővel, rendesen bebiztosította magát, és két PCR-tesztet, valamint öt gyorstesztet is megcsináltatott – és mind negatívan is érkezett vissza. Aztán, amikor karácsony előtt pár nappal már a gépen ült, megfájdult a torka, ezért a biztonság kedvéért kiment a repülőgép mosdójába és megcsinált egy tesztet – csakhogy ez pozitív lett, számolt be a nő történetéről a CNN.

A nő pánikba esve rohant oda az első légiutas-kísérőhöz, ám mivel a gép tele volt, nem tudták volna elkülöníteni, így úgy döntött, a többi utas érdekében a mosdóban marad a következő három órában, leszállásig. A háromszorosan oltott Fotieo erős pánikban volt édesapja, saját és a többi utas egészsége miatt, meg azért is, mert mi lesz majd azokkal a családokkal, akik visszavárják Chicagóba.

A közérzetén sokat segített a Rocky becenevű légiutas-kísérő a megértő, támogató hozzáállásával, illetve azzal is, hogy hátralévő út során ételt és italt is vitt neki. Fotieo családjával utolsóként szállt le, és míg apja és testvére tesztjei negatívak lettek, addig az övét megerősítették további pozitív tesztekkel, így, míg családja Svájcba utazott, neki tíz napig Izlandon kellett maradnia egy kijelölt karanténhotelben.

A tanárnőnél az izlandi szállodában naponta háromszor jelentkeztek be az orvosok, étellel és gyógyszerrel látták el a december 30-ig tartó karanténidőszakban, sőt, még a gépen megismert légiutas-kísérő, Eiríksdóttir is küldött neki ajándékot és egy kis rágcsálnivalót, így könnyebben telt a kötelező izoláció számára. A nő úgy tervezte, hogy miután szabadul a karanténból, még családjával megnézi Izlandot, mielőtt visszaindulnak az Egyesült Államokba január harmadikán, és még Eiríksdóttirral is találkozik ezelőtt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!