Számszeríjas férfi tört be a windsori kastélyba, ahol II. Erzsébet épp az ünnepeket tölti

2021. december 26. – 11:56

Másolás

Vágólapra másolva

Letartóztattak egy fegyveres férfit, miután szombaton betört a Londontól mintegy 30 kilométerre fekvő windsori kastély területére, ahol II. Erzsébet a karácsonyt tölti – közölte a rendőrség. A hírek szerint a dél-angliai Southamptonban élő 19 éves gyanúsítottnál számszeríj volt – írta az MTI. Az Egyesült Királyságban a nyílpuskák halálos fegyvernek minősülnek, viselésükhöz nem szükséges engedély vagy regisztráció.

A rendőrség közlemény szerint a férfi ugyan behatolt a védett területre, de nem jutott be egyetlen épületbe sem. A férfit a térfigyelő kamerákon érzékelték, az egyik megszólaló szerint biztonsági őröket is meglepte az eset. Nagy létszámú biztonsági személyzetet vezényeltek ki, „szavatolandó a királynő biztonságát, aki lakrészében tartózkodott”.

A Daily Mirror szerint „a biztonsági eljárások jelentős átértékelése” várható az incidens után. A Mail on Sunday című vasárnapi konzervatív brit tömeglap úgy tudja, hogy a gyanúsított a nyílpuskán kívül egy kötéllétrával is fel volt szerelkezve, amelyet a kerítések átmászásához használt.

A királyi család tagjait tájékoztatták az incidensről. A 95 éves II. Erzsébet királynő Windsorban, fő rezidenciáján tölti a karácsonyt az idén először férje nélkül, miután Fülöp edinburghi herceg áprilisban meghalt. Szombaton több családtagja, köztük fiai, Károly és Edward és feleségeik is csatlakoztak hozzá.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!